Verbouwing, verhuizing (1)

Nou, dat het een hectische periode zou worden, dat wisten we. Er is dan ook totaal geen tijd geweest om hier een update te plaatsen omtrent het verbouwen/verhuizen. Laat ik nu maar een beginnetje maken…

De sleuteloverdracht eind september had een leuke gebeurtenis moeten zijn, helaas was dit bij ons niet het geval. We hebben een hork van een verkoper getroffen en daar hadden (en hebben) we nog heel wat mee te stellen. Aangezien dit verhaal nog een staartje krijgt, ga ik daar nu niks over schrijven. Dus laat ik het vooral over de leuke dingen hebben.

Verhuizen 4Op maandag hadden we de sleuteloverdracht en op dinsdag lag de oude keuken al in stukken in de tuin. We wilde zo snel mogelijk dat de aanpassingen voor de nieuwe keuken gedaan zouden worden, zodat we verder konden met het verven van de muren en eventueel het leggen van de vloer. Op woensdag kon de aannemer van de badkamer ook al beginnen. Er werd een container in de tuin gezet en de aannemer is begonnen met het strippen van de oude badkamer, wat best een karwei was aangezien er 2 lagen tegels op de wanden en vloer zaten. We zijn alle deuren, plinten en kozijnen gaan schuren, want er zat overal een rare kleur geel op. Gelukkig hadden we een aantal vrienden en familie leden die goed geholpen hebben, want er was heel wat te schuren. (en daarna in de grondverf en daarna in de lak). Deuren moesten ook ingekort worden, omdat we het laminaat over de bestaande vloer gaan leggen.

Er werd al snel duidelijk dat we prioriteiten moesten gaan stellen, want in de 5 weken die we hebben lukt het ons nooit om het hele huis klaar te krijgen. Eerste prioriteit is de woonkamer en de slaapkamer. In de slaapkamer zat behang op de muren. Toen dat eraf was gehaald door m’n vader, hebben we besloten om deze ook te stuken, dit heeft de aannemer van de badkamer ‘even tussendoor’ gedaan. De aannemer van de badkamer is een zeer vakkundig persoon en heeft ons dan ook op verschillende punten geadviseerd en geholpen. Een punt was dat de muren in de woonkamer (die ooit super strak gestukt zijn) waarschijnlijk onbehandeld voorzien zijn van latex. En dat als we daar overheen zouden verven, de kans groot is dat alles eraf zou vallen. Advies was om alles met Isofix (voorstrijk) te behandelen voordat we het zouden gaan verven.  Een hels karwei, want dat is dun als water en kleurloos. Je ziet haast niet waar je het al gesmeerd hebt en waar niet. Ook moet je dondersgoed uitkijken dat dat spul niet op je huid of in je ogen spat. Maar goed, het karwei is gedaan en maar goed ook. Er waren een paar kleine stukjes die we niet goed geraakt hebben, en hier zagen we de latex opblazen. Gelukkig zijn het maar een paar kleine stukjes in hoekjes en bijna niet te zien.

Verhuizen 2De kleur van de muren is echt heel gaaf geworden. Grotendeels zijn de muren gebroken wit en het plafon wit. We hebben 2 muren in de woonkamer en 1 in de slaapkamer een grijs/groene kleur gemaakt. Daar ben ik écht super blij mee. En toen de muren eenmaal gedaan waren, is vriendlief het laminaat gaan leggen samen met een vriend en z’n vader. En wat een ander gezicht is het dan al zeg! De slaapkamer en de woonkamer waren toen ineens zo goed als klaar!

Mijn broer heeft ondertussen de voor- en achtertuin onderhanden genomen, waar al jaren niks aan gedaan was. Hard nodig dus.

Helaas was ook al snel duidelijk dat al het leidingwerk onder de vloer, van de vloerverwarming, helemaal rot en lek was. Dit moest compleet vervangen worden. De verkoper hebben we daarvan op de hoogte gesteld, maar ik ben bang dat we naar die centen ook kunnen fluiten. (maar ook dat verhaal is voor later).

Zo hebben we in een korte tijd toch al heel veel werk verzet. Woonkamer is klaar, tot aan de keuken. De keuken komt pas volgende week. De eetkamer is klaar (nieuwe eettafel komt vandaag, yeah!) en de slaapkamer is klaar en we slapen er al sinds afgelopen zaterdag.

To be continued…

Advertenties
 1. #1 door Sabine op 28 oktober 2015 - 13:32

  Wat een werk zeg! Ooit heb ik een nieuwbouwwoning met veel hulp helemaal geverfd en alles. Ook met voorstrijk ja 🙂 Echt wat een werk. Niet mijn hobby in ieder geval. Ben dan ook blij dat woningen (ja ook nieuwbouw) in Colombia gewoon kant en klaar worden opgeleverd. Meubels erin en klaar 😀

  • #2 door Carpe Diem op 28 oktober 2015 - 13:37

   Ooh dat is ideaal! Maar heb je dan ook wat te kiezen? Of is het dan gewoon wit ofzo en daar moet je het dan mee doen?

   • #3 door Sabine op 28 oktober 2015 - 14:09

    Bij ons huis viel er niets te kiezen, maar je kunt natuurlijk wel zelf aan de slag gaan. Maar volgens mij doet niemand dat. Het is gewoon wit met een heel mooie bruine vloer en plavuizen in de keuken en badkamers. Ik vind het een heel mooie stijl waar je zelf met aankleding zoals schilderijen en kleedjes een hoop mee kan. Echt scheelt zoveel op deze manier!

 2. #4 door wiebie74 op 28 oktober 2015 - 19:26

  Echt een grote klus zeg! Maar als straks alles klaar is, dan heb je ook echt je eigen paleisje!

 3. #5 door Patty op 29 oktober 2015 - 14:36

  Benieuwd naar het eindresultaat 😉
  En ook hoe het gaat aflopen met die ‘verborgen gebreken’; volgens mij staat daar normaliter toch iets over in het contract…

 4. #6 door Harriët op 30 oktober 2015 - 07:45

  Er moest veel gedaan worden dus. Maar zo gaat het prima. Je kan toch alvast wonen en dan langzaam aan verder de andere ruimtes afmaken. Als de keuken erin zit ben je alweer een flink stuk verder. Maar denk dat je blij bent als alles af is. 😉
  Wel gek eerst een ander huis denk ik. Is Tibo al een beetje gewent ook?

 5. #7 door Marcella op 30 oktober 2015 - 21:05

  Gave kleur op de muren! Wat is er al een hoop gedaan joh, top!

 6. #8 door Hanny op 5 november 2015 - 08:49

  Het was een hele klus, maar tot nu toe heb ik op fb gezien dat het heel mooi wordt. Na verloop van tijd denk je niet meer aan de tegenslagen en geniet je van je mooie nieuwe huis.

 7. #9 door Anette op 7 november 2015 - 18:47

  En live ziet het er nóg mooier uit!! Ben trots op jullie en ik wens jullie veel woonplezier 😚

 8. #10 door Yvon op 8 november 2015 - 07:25

  Wat een werk hebben jullie verzet zeg! Echt heel veel! Op fb had ik al wat voorbij zien komen natuurlijk en het ziet er heel mooi uit.

  Wel een enorme domper zeg, dat er allerlei gedoe achterweg komt met de vorige eigenaar. Hoe komt het jullie de rotte leidingen niet hebben gezien? Was er geen bouwkundig rapport? Succes er mee in elk geval!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: