Next trip : Malta

Er is zoveel keuze aan landen waar we onze vakantie wel eens zouden willen doorbrengen. Na veel nadenken besloten we dat het wel eens een 14 daagse fly-drive Zuid-Italië kon gaan worden. Echter, we zijn op het moment bezig met ons huis en plannen om deze in de komende maanden in de verkoop te gaan zetten. Een fly-drive Noord-Italië in 2012 was geweldig, maar stiekem toch vrij duur uitgevallen. En met de toekomstige plannen in ons achterhoofd, leek het ons verstandig om een wat goedkopere vakantie te gaan zoeken. En dat is gelukt. Wij gaan medio juni 10 dagen naar het voor ons onbekende Malta!

Malta We zijn geen zon-zee-strand-vakantie liefhebbers, maar willen graag wat van een land zien en Malta heeft heel veel historie en prachtige kusten, dus genoeg te doen.

We hebben een hotel geboekt in de stad Sliema, met uitzicht op zee! Vanuit Sliema zullen we d.m.v. het openbaar vervoer het eiland gaan bekijken. Je kunt voor € 12,00 een weekpas kopen en zo gebruik maken van al het openbaar vervoer. De historische hoofdstad Valetta staat op ons to-do-lijstje, evenals het vissersdorpje Marsaxklokk en de stad Mdina. Ook heeft Malta prachtige kliffen en ruige kusten.

Bij Malta vind je ook het onbewoonde eiland Comino met de blue lagoon en het eiland Gozo waar we ook zeker een bezoekje aan gaan brengen. Gozo schijnt een stuk minder toeristisch te zijn dan Malta. Dat we genoeg te zien en te doen hebben, daar ben ik van overtuigd! En over het weer op Malta maak ik mij ook geen zorgen, we gaan in de droogste tijd van het jaar en de temperatuur is zo tussen de 25 en 30 graden. Helemaal top! Het enige waar ik nog niet van overtuigd ben, is het eten. Maar dat zullen we dan zelf maar moeten gaan ondervinden.

Ik heb er in ieder geval al erg veel zin in en ben stiekem ook al begonnen met aftellen.

Waar gaat jullie vakantie heen dit jaar?

Malta_Gozo_Comino

Advertenties
 1. #1 door wiebie74 op 28 maart 2015 - 08:14

  Lekker vooruitzicht hoor! Malta staat ook zeker, om dezelfde redenen, op mijn lijstje. Wat is er met het eten dan? Wij gaan dus naar Normandië in ongeveer dezelfde periode, onwijs veel zin in!

  • #2 door Carpe Diem op 28 maart 2015 - 08:17

   Nou, het is voornamelijk Engels, en de Engelsen staan nou niet echt bekend om hun keuken… Alleen al het Engels ontbijt… Bah! Maar het zal vast meevallen met eten, veel vis als het goed is en konijn schijnt een specialiteit te zijn, al vind ik dat meer winterse kost. 😉 We zullen ’t zien.

   • #3 door wiebie74 op 28 maart 2015 - 08:28

    Okay, dat Engels ontbijt hoef ik ook echt niet. Vrienden van mij zijn er geweest en zijn vooral gek op de Italiaanse keuken, dus ik zal ze wel even vragen hoe het op Malta was…

 2. #4 door Elise op 30 maart 2015 - 16:35

  Klinkt leuk ! Wij hebben Egypte geboekt maar ik ben heel hard aan ’t twijfelen. Ik mag t nog omgooien tot 6 weken voor vertrek .. dat geeft een fijn gevoel. Met die onrust nu met de IS vind ik Egypte niet zo’n fijn idee.

 3. #5 door ladyhotseflots op 31 maart 2015 - 07:05

  Lekker vooruitzicht! Maar dus óók verhuisplannen! Bevalt jullie huis niet (meer)?
  Malta ken ik niet, maar wel ooit foto’s gezien van vrienden van ons die er waren. Zij vonden het daar wel vrij duur.
  Wij gaan eind juni naar Zakynthos. Enorm veel zin in.En stuk goedkoper dan hoogseizoen 😉

 4. #6 door Marcella op 2 april 2015 - 13:48

  Malta lijkt me erg mooi, daar wil ik zeker nog eens naartoe! Wij gaan in mei rondreizen door West-Canada. Ik ben erg benieuwd naar de mooie natuur!

 5. #7 door Insoon op 10 april 2015 - 10:27

  Leuk al die vakantieplannen! En ideaal dat je zo’n kaart kunt kopen voor het openbaar vervoer. Nu vind ik dat openbaar reizen sowieso altijd wel prettig in het buitenland.. en stukken goedkoper dan in NL. Ik ga zelf naar de Ardeche in Z-Frankrijk, maar dat is pas eind augustus, dus duurt nog eventjes 😉

 6. #8 door Guapa79 op 18 mei 2015 - 20:07

  Wij gaan naar the Big Apple, oftewel New York City! Ik ben erg benieuwd naar de highlights van deze wereldstad en met twee blokken verwijderd van Central Park hebben we ook tijd om de accu weer op te laden;-)
  Ik ben erg benieuwd hoe Malta jullie zal bevallen, het zal hoe dan ook genieten zijn!
  Besos xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: