Barcelona

barca 11

Eind september brachten vriendlief en ik, samen met vriendlief z’n ouders, 5 dagen door in Barcelona! Het was voor mij de tweede keer in deze mooie, bruisende stad. Het weer was perfect! We hadden overdag zo’n 25 graden. ’s Avonds hadden we de eerste 2 avonden wel een vestje en lange broek nodig, maar de overige avonden konden we gewoon nog op het terras zitten met onze zomerse outfit! Heerlijk!

De eerste avond zijn we naar de populaire straat La Rambla gegaan en daar de zijstraatjes ingedoken. Wat een fijne sfeer hing daar. De Spanjaarden hier op de foto waren aan het zingen en gitaarspelen onder het genot van een Sangria en tapas. Ook wij genoten van een heerlijk tapas menu!

Uiteraard stond de Sagrada Familia op het programma! Die mag je niet missen toch, als je in Barcelona bent. Waar ik wel heel jammer vond, dat je bij elke stap onderhand struikelde over de toeristen! Dat was een paar jaar geleden wel anders, als zal dat waarschijnlijk aan het tijdstip gelegen hebben, ik was daar toen in april. Na 40 minuten in de rij gewacht te hebben voor de kaartjes (ondertussen honderduit staan babbelen met een groep Britten), moesten we nog ruim een uur wachten voordat we naar binnen mochten. Maar het wachten was het natuurlijk meer dan waard! Laatste keer dat ik hier was, waren ze binnen aan het renoveren en konden we helemaal niet zoveel zien. Maar nu…. adembenemend!

barca 8
barca 10

 

barca 2Uiteraard stond het Parc Guëll ook op ons programma. We gingen met de hop-on-hop-off bus via de blauwe route naar Parc Guëll. Vanaf de halte ga je een vrij steile weg naar boven om bij de ingang van het park aan te komen. Ik moest even kijken, want ook dit was anders dan een paar jaar geleden. Ze hadden de ingang ergens anders gemaakt en ook hier (helaas) was het in de rij om vervolgens met een time-table toegang te krijgen tot het park. Gelukkig is een groot gedeelte vrij toegankelijk, dus we kwamen de tijd toch wel door. Maar ook hier was het weer zo gigantisch druk!

We bezochten ook Poble Español. Het openluchtmuseum is ontworpen door de modernistische architect Puig i Cadalfalch en werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in 1929. De intentie van het stadsbestuur was om na de Wereldtentoonstelling Poble Espanyol weer af te breken, maar het idyllische dorp was onder de lokale bevolking en toeristen zo in trek dat men besloot om het staande te houden.

barca 7Net als een paar jaar geleden wilde ik op Playa de Cataluña de duiven voeren. Altijd leuk voor de foto, hihi. Er was een festival in Barcelona, waar we trouwens weinig van meegekregen hebben, dus het plein stond vol met tentjes en podia voor muziek. Door dit festival waren een aantal straten afgesloten, dus met de hop-on-hop-off bussen en taxi’s was het een behoorlijke chaos.

We gingen naar Montjuïc, met de kabelbaan. Bovenop de Montjuïc staat een 18e-eeuwse kustverdedigingsfort. Vanuit daar heb je een mooi uitzicht over de haven van Barcelona en aan de andere kant natuurlijk de stad!

Verder liepen we naar de haven van Barcelona, bezochten een overdekte markt en een prachtige kathedraal. We hebben echt super veel gezien in een paar dagen.

We hadden een klein hotel op loopafstand van de Sagrada Familia. En bij ons om de hoek zat het mooie, oude ziekenhuis San Pau.

barca 6

We hebben een paar leuke dagen gehad in Barcelona! Een hoop gedaan en gezien, genoten van het weer, de mensen en het eten. Als we ooit nog eens naar deze stad gaan, dan gaan we wel een andere tijd. Of weer medio april of misschien wel eind oktober, want het was wel écht héél druk!

barca 9

Advertenties
 1. #1 door gewoonhanny op 28 november 2014 - 22:47

  Deze mooie plaats staat ook nog op mijn verlanglijstje. Maar, uit jouw woorden op te maken, niet in november dus.

 2. #2 door liefmeisje1988 op 2 december 2014 - 20:15

  Wat een mooie paar dagen heb je gehad in Barcelona.

 3. #3 door Guapa79 op 7 december 2014 - 12:00

  Oh Lon, als ik de foto’s zo zie, dan wil ik ook weer!! Wat hebben wij ons toen vermaakt hè? En toen vond ik het ook al druk, dus als het nu eens zo druk was…pfff…;-)
  Fijn dat je zo genoten hebt van het lekkere eten, de cultuur en natuurlijk el sol 🙂

 4. #4 door HansDeZwans op 3 februari 2015 - 09:02

  Ik ben er al 4x geweest en het zal daar niet bij blijven. Het is een stad waar je jaarlijks naartoe kunt gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: