Een hele uitdaging…

Hogeschool_RotterdamAfgelopen maandag was de eerste les Spaans! Dit wordt gehouden op de Hogeschool Rotterdam in, je raadt ’t al, hartje Rotterdam. Zondag zijn vriendlief en ik even gaan kijken waar het nou precies is. Ik dacht dat ik het centrum van R’dam zou kunnen mijden, maar niks is minder waar… door hartje R’dam moesten we om bij deze school uit te komen. Maar vriendlief had een betere weg, namelijk binnendoor via Schiedam. Dat klopt, die weg is ook veel makkelijker, totdat je bij de een of andere vage rotonde uitkomt! Vijfde afslag, dus driekwart rond, dat ging me dan nog wel goed af. Maar toen… die vijfde afslag leidde je naar een baan voor linksaf, maar ik moest rechtsaf… Ik moest dus over een afstandje van 100 meter 3 banen opschuiven… in het donker… hartje Rotterdam! Nou, je begrijpt wel dat mijn hart onderhand in m’n keel zat… Maar ik had het gehaald.

Volgende opstakel: een gloednieuwe parkeergarage op 5 min. lopen van de school. Binnenin stonden allemaal borden. Als je naar het Erasmus A wil, links. Erasmus B, rechtdoor. Overige cultureren sites (of iets dergelijks) rechts. Pfff….. ik ben maar ergens heen gereden, om vervolgens de uitgang te moeten zoeken!! Aarrgghh… waarom is alles hier nu zo GROOT! Maar goed, uit eindelijk was me dat ook gelukt natuurlijk en stond ik buiten.

Toen de school binnen. Als je voor de ingang staat voel je je heel klein! Dat gebouw is immens! En dan ook nog eens het grote Erasmus ziekenhuis ernaast. Ik ging naar binnen, in de veronderstelling dat er ergens een lokaal was afgehuurd voor een paar Spaanse cursisten. Kom ik op een afdeling met veel klaslokalen met glazen (!) wanden, bommetje vol met studenten…. Het lokaal waar ik moest zijn zat ook vol met zo’n 30 cursisten. Dit was de les vóór die van mij. Ik kreeg het echt ff benauwd, waar ben ik terecht gekomen? Zo overweldigend groot allemaal. Gelukkig zaten er in mijn les maar 12 personen, dat is nog te doen, haha.

De uiteindelijke cursus ging super snel voorbij. Het is ook maar 1 uur en 15 minuten. We begonnen de les al gelijk in het Spaans, haha. We moesten ons voorstellen. (Ik heet… Ik woon in…. Ik werk bij…). Ik had me al iets in gelezen, dus dat ging best aardig. Ik vind het erg leuk. Maar nu het ik nog 1 mission impossible… iets wat je echt wel moet kunnen om goed Spaans te spreken… namelijk, de “rollende rrrrrrrrr”. Denk je nou dat ik dat voor elkaar krijg? Niet dus.. dat wordt héél veel oefenen… Iemand tips? Hihi

Advertenties
 1. #1 door Wanda op 12 februari 2014 - 17:24

  Hola, que tal?
  Petje af hoor dat je er mee bent begonnen! En ja, rijden op onbekend terrein, parkeerterreinen c.q. garages zijn ook niet mijn dingen hoor! Probeer het ook zo veel mogelijk te vermijden maar soms ontkom je er niet aan en vaak komt het uiteindelijk ook allemaal wel goed maar dan heb ik de zenuwen al aardig gieren hoor!
  liefs,
  Wanda

 2. #2 door Insoon op 13 februari 2014 - 14:04

  Oh, van zo’n ritje zou ik ook helemaal in de stress raken 😉 Knap dat je het toch gedaan hebt en gelukkig ging het uiteindelijk allemaal goed. Weet nog dat ik vroeger met een vriendin hopeloos verdwaalde op de middelbare school (was ook een enorm gebouw terwijl wij van zo’n kneuterige mavo kwamen, haha). Succes met de rollende rrrrrr!

 3. #3 door Mrs. T. op 13 februari 2014 - 17:11

  Zo, een hele onderneming inderdaad. Leuk dat je Spaans gaat leren! Succes.

 4. #4 door noeps1 op 13 februari 2014 - 21:25

  Je hebt t mooi toch gedaan, de volgende keer is al minder eng om te rijden. En een tip voor de r .. nee, sorry.
  Succes bij ’t oefenen

 5. #5 door guapa79 op 14 februari 2014 - 10:36

  Hola guapa, que tal? Die rollende R lukt me na al die jaren ook nog steeds niet dus troost je, je bent niet de enige;-))
  Ik kreeg al zwetende oksels toen ik je verhaal las, laat staan dat ik me midden in Rotterdam zou moeten begeven! Dan zeg ik, leve het openbaar vervoer ha..ha 😀
  Moeten we volgende week maar even kijken hoe wij als 2 Brabantse meiden ons gaan begeven naar Rotje Knor, heb er in ieder geval zin in!
  Goed weekend enne..happy valentine!
  Liefs xxx

 6. #6 door Limoentje op 16 februari 2014 - 01:46

  Dat klinkt zeker als een hele uitdaging.
  En zo’n enorm gebouw… Daar zou ik zomaar kunnen verdwalen.

  Wel supertof dat je Spaans gaat leren zeg, het is naar mijn idee een hele mooi taal. Zou het ook wel willen leren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: