Socia(a)l (talk)

Gisteravond was ik weer naar het sportcentrum. Het was weer gigantisch druk. Ik begon weer met warm fietsen. En ineens zag ik een I-Phone liggen op de lege fiets naast mij. Dus, toen ik 10 minuten erop had zitten heb ik de I-Phone gepakt en bij de balie afgegeven. Er is vast iemand naar opzoek. Na een half uurtje zie ik ineens een jong grietje naar die fiets rennen en zoeken naar haar I-Phone. Dus ik spreek haar aan en stel haar gerust dat haar I-Phone bij de balie ligt. ‘Ooh, pffff… gelukkig’ en ze loopt weg…. Nou, kon daar nou niet ff een dank-je-wel achteraan? Paar minuten later komt ze de zaal weer ingelopen, dus ik dacht dan zal ze zo nog wel ff wat zeggen, maar niks hoor… Die jeugd van tegenwoordig….

Van de week liep ik in de AH en zei tegen vriendlief: ‘laten we een pak kletskoppen meenemen, die vindt m’n vader zo lekker’. Staat er een oud dametje naast mij (echt een keurig dametje) die zegt: “Wist je dat kletskoppen een scheldwoord is?”. Uh, nee dat wist ik niet. Maar ja, negerzoenen mag ook al niet meer. Waarop de dame zegt: “Nee, en wat dacht je van Jodenkoeken? Ach, en als je wist wat wij vroeger tijdens het touwtje springen zongen over de Joden, dat was echt niet netjes.”. Tja, als kind heb je dat niet door hè, zeg ik weer. “Nee, nou geniet van je kletskoppen en fijne dag”. U ook. Gewoon ff een social talk in de supermarkt. Daar hou ik van. 😉

Advertenties
 1. #1 door Hanny op 12 maart 2013 - 11:00

  De sportster was nu niet bepaald sociaal bezig.
  Van dit soort praatjes geniet ik. Ik begin heel vaak zomaar een praatje met iemand in de winkel, op straat, of waar dan ook. Je krijgt dan de meest leuke gesprekjes. Zeker als ik ‘Knuf’ bij me heb.

 2. #2 door Floor op 12 maart 2013 - 11:49

  Jammer van dat meisje. Kleine moeite, groot plezier zou ik zeggen, maar ja. Niet iedereen heeft het dank je wel meegekregen.

  Social talk in de supermarkt is dan wel weer heel leuk, gelukkig kan het nog 🙂

 3. #3 door Zuster Klivia op 12 maart 2013 - 12:01

  Ik soms wel, soms niet. Als ik echt geen zin heb, sla ik gewoon beleefd een rondje over. heb ook wel eens -in de trein- echt letterlijk gezegd dat ik me niet zo lekker voelde en geen zin had om te praten. Want sommige mensen gaan maar door, praten kan soms ook too much zijn…

 4. #4 door Insoon op 12 maart 2013 - 13:28

  Zo’n kort praatje in de winkel is inderdaad wel leuk en lekker spontaan. Maar als ik bijv. in de trein zit heb ik daar geen behoefte aan hoor.. hele gesprekken 😉 En raar dat dat grietje in de sportschool niet even ‘dank je wel’ zei. Is toch een kleine moeite, toch?

  Een fijne dag!
  liefs Insoon

 5. #5 door Harriët op 12 maart 2013 - 15:39

  Nou ja zeg…geen bedankje of niks! Raar hoor. Kwestie van opvoeding zeg ik altijd.
  Ik merk het ook wel met vrienden of vriendinnen die hier over de vloer komen. Sommigen gaan na een poosje weer weg en zeggen niks!…geen ‘tot kijk’ of wat dan ook. Maar heel soms zijn er ook die zeggen ‘bedankt voor alles’.
  Grappig die praatjes zomaar in de winkel. Ik heb dat héél vaak trouwens op allerlei plekken…mensen beginnen altijd tegen me te kletsen. M’n moeder zegt dat zij dat ook heeft. Haha

 6. #6 door liefmeisje1988 op 12 maart 2013 - 15:48

  Dank je wel kan er tegenwoordig bijna niet meer van af. Maar ik denk dat het ook aan de opvoeding ligt. Ben vanuit mezelf altijd wel heel dankbaar en vindt het ook fijn om te horen dat een ander dat ook is, als ik iets voor ze doe.
  Leuk zo’n gesprekje in de supermarkt.

 7. #7 door Mrs. T. op 12 maart 2013 - 20:00

  Leuk zo’n ontmoeting. En ik vind wel dat we wat bepaalde dingen betreft behoorlijk aan het doorslaan zijn.

 8. #8 door Jeannine op 12 maart 2013 - 21:02

  Vorig jaar ook iets dergelijks meegemaakt. Ik vond op de parkeerplaats een goedgevulde portmonnee, ruim 200 euro, allerlei pasjes , rijbewijs etc. Via telefoonboek adres achterhaald en netjes ernaar toegereden om hem af te leveren. Reactie: nee, ik had hem nog niet gemist .. boem en toen werd de deur gewoon dichtgegooid. Kreeg even spijt dat ik die 200 euro er niet gewoon uitgehaald had. Nee onzin natuurlijk, maar ik stond toch wel raar te kijken dat er geen dank je wel afkon. Dit was geen jong meisje, maar een vrouw van tegen de 50 denk ik. Ik kom haar nog regelmatig tegen in het dorp en moet er dan altijd weer aandenken … ondankbaar mens!

 9. #9 door Nicole op 12 maart 2013 - 21:19

  Lekker aso dan kunt toch gewoon bedankt zeggen!
  Vind dat sowieso tegenwoordig dat mensen vooral met zichzelf bezig zijn.
  Heb ook wel soms dat ik echt even haast heb ofzo en dan winkel in en uit snel, maar ik ben altijd beleefd en denk altijd aan de medemens.. Helaas is niet iedereen zo!

 10. #10 door The Empress op 13 maart 2013 - 10:26

  Een bedankje is tegenwoordig zooo moeilijk om eruit te persen, wanneer ik het zo lees. Ik ben zelf niet altijd van de social talk, ligt aan mijn bui.

 11. #11 door iliveformydreams op 14 maart 2013 - 07:36

  Oh lekker zeg… Zonder bedankje, lekker bezig :’)
  En tsja die scheldwoorden… Je moest eens weten wat ze tegenwoordig allemaal voor woorden gebruiken.

 12. #12 door Patty op 14 maart 2013 - 08:23

  Ai…jij begint ook al over ‘die jeugd van tegenwoordig’…we worden oud! hihihihi

 13. #13 door Mich op 16 maart 2013 - 08:54

  Ik vind die spontane praatjes met mensen die je niet kent, echt wel leuk. Zou vaker moeten gebeuren…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: