Sinterklaas

Dit weekend stond er weer een ritje naar het oosten op het programma. We hadden gelukkig geen last van de winterse neerslag. Hier in het westen is trouwens weinig sneeuw gevallen. Alles wat er viel was binnen een paar uur weer helemaal verdwenen. Maar hoe meer we naar het oosten gingen, hoe witter het werd. Voordat we naar m’n ouders gingen, zijn we even naar de begraafplaats gereden, en daar liepen we gewoon tot onze enkels in de sneeuw! Echt bizar hoe groot de verschillen kunnen zijn in 1 land. M’n hondje had de grootste lol, lekker rollen en rennen door de sneeuw.
We vierden dit weekend nog Sinterklaas. Eerst hebben we gegourmet en nadat alles weer was afgewassen en opgeruimd zijn we het dobbelspel gaan doen. Mijn moeder is laaiend enthousiast over dit spel, dus wij ‘moesten’ het ook maar eens spelen. Iedereen moest voor 3 cadeautjes zorgen, waarvan 2 onzinnige dingen (iets wat je ooit hebt gekregen maar niks mee doet, of gewoon een stom, nutteloos ding) en 1 cadeautje voor € 5,- waar iedereen wel wat mee kan. En dan moet je gaan dobbelen. Elk cijfer op de dobbelsteen staat voor een bepaalde actie die je moet doen met de cadeautjes. Bijvoorbeeld: “Pak een cadeau van de stapel en geef deze aan je overbuurvrouw/man”. Of “Iedereen moet 1 plaats opschuiven” waardoor de cadeautjes die je bemachtigd hebt bij iemand anders terecht komen. Of “Geef een van je cadeautje weg aan je linker buurvrouw/man”. En iedereen aast natuurlijk op de leuke cadeautjes en probeert de ander de onzinnige dingen aan te smeren. Hahaha, het was echt grappig. Wat ging er bijvoorbeeld rond: Een plastic opbergdoosje voor een banaan, een badeendje, een oud vissersstoeltje en een oude broodrooster. En als leuke cadeautje: Een koffie/thee pakket, een winterpakket voor de vogels buiten en een winterpakket voor de auto. Nou we hebben echt lol gehad!

Zondag hadden we met m’n lieve vriendinnetje B. en haar vriend afgesproken. Eerst even hun mooie nieuwe woonkamer en keuken bewonderd. Het ziet er prachtig uit! Super strakke keuken, mooie strakke muren, alles geverfd én nieuwe meubels. Prachtig! Daarna zijn we gaan lunchen in het dorp om vervolgens nog bij mijn ouders een bakkie te doen met een stukje kwarktaart gemaakt door B. Het was een heerlijk weekend met iets teveel calorieën, maar goed dan letten we deze week maar weer extra goed op. 😉

20121210-120625.jpg 20121210-120633.jpg 20121210-120655.jpg

Advertenties
 1. #1 door Hanny op 10 december 2012 - 12:17

  Zo’n dobbelspel zorgt voor het nodige plezier op pakjesavond. Soms is het met volwassenen helemaal niet zo leuk, als er bijvoorbeeld weinig surprises of leuke gedichten zij zijn en dan is zo’n spel een uitkomst om er een leuke avond van te maken.

 2. #2 door Zuster Klivia op 10 december 2012 - 12:25

  Dat spel hebben wij jarenlang gespeeld met kerst, we lachten ons suf. Er was een run op een liksteen, de inlegkipfilets voor in je bh en andere flauwekul. Hilariteit alom, zeker als je net lekker veel had en je moest van plaats ruilen met iemand.

 3. #3 door Harriët op 10 december 2012 - 14:55

  Ja dat Sinterklaasspel doen veel mensen tegenwoordig volgens mij! Hema had er al speciale dobbelstenen voor zag ik! Wij hebben het nog nooit gedaan, maar het klinkt gezellig iig.
  Nou, wij zitten in het uiterste oosten maar amper sneeuw hier hoor! Tis inderdaad een groot verschil in 1 landje 😉
  Al met al een gezellig weekend dus. Fijn!

 4. #4 door liefmeisje1988 op 10 december 2012 - 15:38

  Wat een leuk spel. Ik hoor het tegenwoordig wel vaker dat het mensen dat spel spelen. Ja, ons land zit met het weer soms raar in elkaar. Hier hadden wij donderdag al een flinke laag sneeuw. Maar in het zuiden was er nog niks gevallen. Maar jullie hebben een mooi weekend gehad.

  En wat voor cadeautjes heb je meegenomen naar huis?

 5. #5 door Floor op 10 december 2012 - 16:32

  Heb het laatst met m’n team gespeeld, lachen, gieren, brullen inderdaad. Ik hield er uiteindelijk een springtouw aan over. Dat ligt nu in de kast te wachten tot er weer zo’n spel voorbij komt.

 6. #6 door wiebie74 op 10 december 2012 - 19:04

  Dat hoorde ik laatst ook al bij collega’s, wel een leuke manier om Sinterklaas/Kerst te vieren! Weer eens wat anders dan het standaardgebeuren…

 7. #7 door Sas op 11 december 2012 - 07:33

  Oh dat klinkt super leuk! Ik ben Sinterklaas met m’n ouders gevierd. Gewoon cadeaus voor elkaar 🙂

 8. #8 door ♥Inge♥ op 11 december 2012 - 14:45

  Supergezellig dus!! Leuk zo’n sinterklaasspel! En idd, hier heeft niet veel gesneeuwd!
  Fijne dag verder!

 9. #9 door Annespike op 11 december 2012 - 20:32

  Klinkt als een leuk spel… 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: