Verwend of dankbaar?

Afgelopen dinsdag was er een prachtige documentaire op Nederland 1 uitgezonden: Earth Flight. Prachtige opnames van voornamelijk vogels. Er was een man die een ganzenfamilie uit het ei heeft gepeuterd en deze grootgebracht. Deze ganzen zien hem als moedergans. Hierdoor was het mogelijk om d.m.v. kleine camera’s op de ganzen prachtige beelden te maken en ook beelden vanuit een klein vliegtuigje naast de ganzen. Er kwam op een gegeven moment tijdens de trektocht van deze ganzen een prachtig beeld van een school roggen in het water die een hoogst eigenaardig gedrag vertonen, ze springen net als dolfijnen uit het water. Prachtig schouwspel, de reden waarom die dieren dit doen is onbekend. Ik zei gelijk : “Dat heb ik ook gezien in Costa Rica”. En dan komen we bij het doel van mijn logje… Ik zeg deze zin best vaak. Als ik iets zie op tv wat ik ook gezien heb, kan ik het niet laten om daarover te vertellen. Maar ja, komt dit misschien verwend over? Ik weet dat ik dankbaar mag zijn voor alles wat ik al gezien heb. Vanaf mijn achtste jaar ongeveer ging ik ieder jaar op vakantie met m’n ouders en broer. Heel veel landen in Europa hebben we bezocht. En in 2003 gingen we voor het eerst buiten Europa. Ik heb het geluk dat ik al best wat van de wereld heb mogen zien. (uiteraard lang niet genoeg, maar dat ter zijde) De ervaringen die ik opgedaan heb, daar zit ik vol van, daar wil ik over vertellen. Soms denk ik, laat ik m’n mond maar houden, want misschien zitten mensen helemaal niet te wachten op weer zo’n verhaal van mij…. Wat vinden jullie?

Advertenties
 1. #1 door Hanny op 15 november 2012 - 12:49

  Dat jij veel gezien hebt met je ouders, betekent nog niet dat je verwend bent. Je hebt geluk gehad dat je dat alles hebt kunnen zien. En als je iets mooi vindt, dan deel je dat graag met anderen. Zoals jij dat doet, hoeft niemand daar aanstoot aan te nemen, want je ‘pronkt’ er niet mee.
  De documentaire was fantastisch. Wat een prachtige opnamen. De komende dinsdagen zit ik voor de buis om 20.30 uur om de overige werelddelen te zien!

 2. #2 door Floor op 15 november 2012 - 13:45

  Eens met Hanny, je bent echt niet verwend omdat je het geluk hebt gehad dat je veel landen hebt mogen bezoeken. Pas als je er over op gaat scheppen wordt het vervelend, maar daar ben jij volgens mij helemaal de persoon niet naar dus ik zou me daar niet druk over maken!
  Je maakt me nu trouwens wel nieuwsgierig. Heb je al eens een vragenlijst geplaatst met vragen over je reiservaringen? Zie kopje “De reishoek” op mijn blog.

  • #3 door Carpe Diem op 15 november 2012 - 13:57

   Oh leuk! Heb gelijk ff gekeken… Een volgend logje wellicht! 😉 bedankt voor de tip!

 3. #4 door Insoon op 15 november 2012 - 14:25

  Dat heeft niks met verwend te maken. Juist hartstikke mooi dat je al zoveel van de wereld hebt gezien! Het ligt er natuurlijk aan hoe mensen er over praten, op een gewone manier of heel opschepperig.
  Die aflevering heb ik trouwens opgenomen en moet ik nog terugkijken. Heb wel de voorstukjes gezien en dat zag er super gaaf uit!

  liefs Insoon

 4. #5 door Zuster Klivia op 15 november 2012 - 15:56

  Jij mazzelaarster!

  Ik denk dat het goed is dat je je dat beseft, dat je zo bevoorrecht bent/was. Let er idd op dat je mensen niet gaat overrulen met “de overtreffende trap”. Ik ken mensen die amper luisteren naar het verhaal van een ander en zodra er even ademgehaald wordt, komen met: ‘toen IK in Londen was’… ‘Toen wij in Barcelona waren’. Zó irritant.

 5. #6 door wiebie74 op 15 november 2012 - 19:32

  Inderdaad een hele mooie docu, bij toeval ontdekt maar aankomende dinsdag staat al op de kalender!
  En nee, niet verwend, zolang je maar beseft dat je bevoorrecht bent dat je zoveel hebt kunnen zien en het niet op een belerende toontje zegt maar dat zal in jouw geval niet zo zijn dus nee, absoluut niet verwend!

 6. #7 door Annespike op 15 november 2012 - 19:58

  Gewoon geluk gehad dat je ook al zoveel hebt mogen zien. Niks verwend. 🙂
  Zeker nu denk ik ook dat je er hard genoeg zelf voor spaart en er hard genoeg voor werkt!
  O zo. 🙂
  Geniet ervan dat jij zoveel hebt mogen zien!

 7. #8 door Harriët op 16 november 2012 - 06:38

  Ben je gek? Heeft toch niks met verwend te maken? Mooi juist dat je dat al allemaal hebt mogen zien en doen! Dankbaar is dus het juiste woord denk ik 🙂

 8. #9 door Elise op 16 november 2012 - 08:46

  Gewoon vertellen hoor. Ik doe dat ook .. ik heb het toch meegemaakt en vind dat ik dat best mag vertellen. Willen ze niet luisteren dan zeggen ze dat maar 🙂 Jij zit toch soms ook niet te wachten op de verhalen van anderen maar luistert toch ook .. Beetje geven en nemen hoor !

  Genieten van je reisverhalen en herinneringen !

 9. #10 door guapa79 op 16 november 2012 - 09:20

  En wat als je verwend zou zijn? Heerlijk toch, dat je dit allemaal in je rugzakje hebt? Nee meid, lekker van genieten hoor en ik weet dat je dankbaar bent. Ik zit ook weleens voor de buis te roepen, hey daar heb ik ook gelopen of hey wat leuk dat heb ik ook live gezien! Dat zit ik helemaal te glunderen;-)
  We werken er hard voor dus waarom zou je dan niet mogen genieten?
  Dikke knuffel vanuit Brabant!
  Liefs xxx

 10. #11 door Barbara op 16 november 2012 - 09:47

  Verwend?? Nee joh, vakantie is altijd leuk en wat maakt het uit qua verhalen waar je geweest bent….ik ken er genoeg die ook HEEL graag vertellen over hun vakantie in Europa, of zelfs “gewoon” Nederland. Heerlijk toch vakantieverhalen, ALTIJD leuk! Maar om het nou niet te vertellen omdat je verder weg geweest bent…nee joh, ieder zijn eigen vakantie en leuk om te horen hoor!

 11. #12 door Sas op 16 november 2012 - 10:04

  Ik ben benieuwd naar je verhalen… Niets met verwend te maken vind ik 🙂

 12. #13 door ikkeonline op 16 november 2012 - 17:34

  Ligt er maar net aan of je er dankbaar voor bent. Ik ken iemand die het normaal vindt om vijf keer per jaar op vakantie te gaan. Toen ik vertelde dat ik al vijf jaar niet op vakantie ben geweest vanwege financiele redenen keek ze me schaapachtig aan. Dat ik zoiets heb overleefd!

 13. #14 door Mich op 17 november 2012 - 11:51

  Neuh, ik vind van niet. Het is je voorrecht geweest en als jij iets ziet wat jij ook al eerder hebt meegemaakt, zie ik het probleem niet. Het zou anders zijn als je elke keer uit het niks erover begint of neerkijkt op mensen die het bv niet hebben.

 14. #15 door Nicole op 18 november 2012 - 09:41

  Is toch alleen maar gaaf dat je zoveel bezocht hebt! Verwend vind ik het niet.. het is je voorrecht zoals mich al zegt! Ik heb dat voorrecht niet gehad maar kijk dan echt niet naar jouw verhalen of zinnen van.. bah bah wat verwend.. Ben ook niet jaloers, want ik gun het ieder ander!

  Dus meis gewoon mee doorgaan, ik hou daar juist van, die ervaringsverhalen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: