Nieuwe job

Gister was dan (eindelijk) m’n eerste werkdag bij m’n nieuwe werkgever. Ik heb totaal geen last gehad van zenuwen. Ik ben er natuurlijk al 4 keer geweest (2 sollicitatie gesprekken, 1 keer om contract te tekenen en 1 keer voor een ochtend training). Pas toen ik voor de deur stond begon ’t even te kriebelen, maar dat was zo weer weg. Ik ben gelijk bij een collega gezet om mee te kijken en ’s middags werd mij al een heel plan voorgelegd om mij in te werken en gingen we alle afdelingen af om kennis te maken. Dat vind ik het minst leuke van zo’n dag, want al die namen ben je toch weer vergeten zodra je daar de afdeling afloopt. (ik tenminste wel) Ik ben zo blij dat er nu wel een fatsoenlijk inwerk programma is, én dat ze weten wat ze voor mij in petto hebben de komende tijd. Dat miste ik zo bij m’n vorige werkgever! Vandaag werd ik zelf al aan het werk gezet om het programma wat te leren kennen en mezelf in te lezen in wat materie waar ik mee ga werken. De collega’s zijn aardig en gaat leuk met elkaar om. Dit voelt al zoveel beter als bij m’n vorige werkgever! En de reistijd… hoe heerlijk!! Geen files! Met de auto was ik er met 10 minuten. En vandaag ben ik zelfs op de fiets gegaan, maar dit was toch nog 20 minuten. Nou is dat goed te doen en dat ga ik zeker vaker doen.

Vandaag was het de dag dat m’n lieve manlief 41 jaar zou zijn geworden. Ik vertelde dit al in een eerder logje. Oktober is wat dat betreft een zware maand, en ook November blijft lastig. “De tijd heelt alle wonden” dat is een gezegde dat je vaak hoort. Daar ben ik het niet mee eens, maar de tijd verzacht wel. Het scherpe verdriet heeft een plekje gekregen en de data met een zware lading worden minder zwaar. Het zijn niet meer persee déze dagen die je ineens weer onderuit schoppen van verdriet…. Deze dagen zijn steeds vaker de dagen waarop je juist terug kan denken aan de mooie momenten, en geloof me die waren er veel! Wel heel fijn dat je op dit soort dagen wel weer bevestigd krijgt dat manlief bij vele mensen nog gemist en geliefd is. Dat doet me goed. En ook zijn er zoveel lieve mensen die mij laten blijken dat het goed is dat ik door ga en weer gelukkig mag en kan zijn. Vandaag ging het goed en heb ik met warmte in m’n hart alle lieve en mooie berichtjes via o.a. Facebook en What’sapp gelezen.

Advertenties
 1. #1 door Hanny op 23 oktober 2012 - 20:32

  Met bewondering lees ik hoe je omgaat met het verlies van je man. Zeker op de speciale dagen. Dat is goed. Maar niemand zal het jou misgunnen als je weer opnieuw gelukkig wordt/bent. Dat kan, want Twan blijft altijd bij je in je hart.
  Ik ben zo blij voor je dat de ontvangst bij je nieuwe werkgever zo voortreffelijk is gegaan. Een goed begin is het halve werk!

 2. #2 door Limoentje op 24 oktober 2012 - 01:00

  Wat fijn dat je je zo welkom voelt bij je nieuwe werkgever! Zoals Hanny zegt; een goed begin….
  En het gemist om het verlies zal altijd blijven inderdaad, het zal minder worden (wonden worden wellicht littekens), maar helemaal weg gaan zal het nooit.

 3. #4 door Mrs. T op 24 oktober 2012 - 05:55

  Wat fij dat het zo goed voelt bij je nieuwe baas, en tja, waar het het verlies van je man betreft: wat moet het zwaar ijn. Al geloof ik best dat het mettertijd anders en minder scherp zal worden.

 4. #5 door iliveformydreams op 24 oktober 2012 - 07:21

  Wat fijn dat je een goed gevoel hebt bij je nieuwe baan!
  Het verlies zal ook altijd blijven inderdaad… sterkte.

 5. #6 door liefmeisje1988 op 24 oktober 2012 - 07:56

  Wat fijn dat je nieuwe baan al zoveel bevalt. Dat is heel fijn om te horen.

  Ik las gisteren op facebook dat het een beladen dag is. En inderdaad zulke dagen worden minder zwaar, maar het verdriet blijft altijd.

 6. #7 door Elise op 24 oktober 2012 - 08:41

  Fijn te lezen dat je op je nieuwe werkplek zo goed ontvangen bent. Fijn als je niet hoeft te zoeken he !
  En natuurlijk begrijpt iedereen jouw verdriet en de zware dagen en ik denk dat iedereen jou een lieve vriend gunt om gelukkig mee te zijn. En de jaren met Twan vergeet je nooit, die zijn een heerlijke warme herinnering en stilstaan zal je altijd bij deze dagen. Wens je een fijne werkweek meis,

  Elise

 7. #8 door Mich op 24 oktober 2012 - 08:48

  Fijn om te horen dat de eerste dag je zo goed is bevallen.

  Ik snap dat het een zware maand voor je is. Knap hoe je ermee omgaat.

 8. #9 door Floor op 24 oktober 2012 - 09:07

  Fijn om te lezen dat de eerste dag zo goed bevallen is. Heerlijk dat er een inwerkplan voor je opgesteld is. Geeft toch een hoop duidelijkheid.

  Ik hoop dat je gister met een glimlach terug hebt kunnen denken aan alle mooie momenten die je met Twan beleefd hebt. *Knuffel*

 9. #10 door Insoon op 24 oktober 2012 - 11:20

  Wat goed om te lezen dat je het zo naar je zin hebt bij je nieuwe werkgever! Is het een groot bedrijf? Lekker dat ze al een heel plan voor jou hebben, zodat je niet zwevende bent qua werkzaamheden. En ideaal dat je geen last meer hebt van files.

  Het verdriet om Twan zal vast niet minder worden, maar na verloop van tijd kun je het misschien wel steeds beter een plekje geven en fijn dat je nu vooral kunt terugdenken aan alle mooie en fijne momenten samen!
  Heb wel eens van iemand gehoord dat ze op een dag met een glimlach kon praten over iemand die ze had verloren, in plaats van tranen…

  liefs Insoon

 10. #11 door wiebie74 op 25 oktober 2012 - 18:43

  Mooi joh dat je zo goed ontvangen bent door je nieuwe collega’s, toch altijd even aftasten in het begin.
  En ja, het is natuurlij heel makkelijk om er cliché’s in te gooien maar ik ben het met je eens dat het verdriet/gemis nooit voorbij zal gaan, het zal waarschijnlijk alleen minder heftig worden. Wel mooi dat je in deze tijd ook met een glimlach terug kunt denken aan Twan…
  liefs,
  Wanda

 11. #12 door Annespike op 25 oktober 2012 - 20:44

  Fijn dat je nieuwe werk je nu al beter bevalt!
  Op naar een mooie ervaring daar en veel plezier.

  Ik kan me voorstellen dat juist zulke dagen zo moeilijk zijn…
  Gelukkig heb je nu iemand die dat ook kan begrijpen en daar zeker niet moeilijk over doet. HIj heeft ja precies hetzelfde..
  Sterkte!

 12. #13 door Nicole op 27 oktober 2012 - 20:59

  Wat fijn dat je zo’n prettig gevoel hebt bij je nieuwe werk! En ik vergeet op zo’n moment ook alle namen hoor haha!!

 13. #14 door Guapa79 op 28 oktober 2012 - 07:49

  Helemaal super dat het zo lekker loopt op je nieuwe werk en dat je je welkom voelt! Ze mogen in hun handjes knijpen met z’n nieuwe aanwinst 😉
  Twan zal voor altijd in je hart zetten en die draag je altijd bij je en ik weet zeker dat ie nu erg trots op je is! En dat zijn wij ook lieverd!!
  Dikke knuffel
  xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: