Trimsalon

Ik breng Tibo een keer in de 3 maanden naar een trimsalon. In het oosten had ik een vrouw die speciaal voor Tibo plek wilde maken omdat ze gek is op Cocker Spaniels en altijd bij een fokker van Cocker Spaniels gewerkt had. Hierdoor wist ze ook precies het model van de Cocker, en ondanks dat Tibo gecastereerd is en de vacht dus verandert, wist ze er altijd weer een plaatje van te maken. Toen ik naar het Westen verhuisde moest ik op zoek naar een andere trimster. Helaas, maar die afstand is dat gewoon veel te ver. Nu zat er heel toevallig een trimster in mijn nieuwe woonplaats, ook gespecialiseerd in het trimmen van deze hondjes. Eerste keer was erg spannend, maar vond ‘m wel erg mooi. Tweede keer vond ik ‘m erg kort op de rug (had ze geknipt i.p.v. geplukt bleek later) maar verders weer mooi fris hondje. Vandaag was het anders… Ik had gevraagd of ze de oortjes wat korter wilde maken, want Tibo loopt altijd (maar dan ook echt altijd) met z’n neus op de grond, en nu met dit viese natte weer, kun je je wel een voorstelling maken hoe zijn oren er na een wandeling uitzien.. En ik wil graag dat ze de snorharen laat staan. Vind ’t zo vreemd dat dat eigenlijk gezegd moet worden, zie het nut niet van het afknippen van snorharen van een hond, maar goed. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ging hem ophalen en z’n oortjes waren mooi kort (misschien beetje té, maar dat terzijde) en z’n snorhaartjes zaten er nog aan. Tibo is dan helemaal door het dolle heen, dus snel afrekenen en aan de wandel! Maar tijdens het wandelen aaide ik ‘m over z’n rug en dacht “verhip, ze heeft ‘m niet gewassen”. En gelijk voelde ik nog klitten op z’n borst en eigenlijk kreeg ik het idee dat z’n borst gewoon compleet overgeslagen was. Ook z’n haren aan de zijkant en onder z’n staart waren naar mijn idee hetzelfde als toen ik hem bracht. Nou, viel dat even tegen en dan ben ik hem 2,5 uur kwijt én ik ben € 50,- armer… Ik heb tegenwoordig m’n mondje wel klaar, dus ben gaan bellen. Na 5 pogingen kreeg ik haar te pakken, maar ze kon me niet te woord staan, ze reageerde niet op mijn verhaal en zou me laten terugbellen. Grrr.. daar kan ik niet zo goed tegen, maar goed.. Om 16:00 belde ze terug en luisterde naar mijn klacht. Het enige wat ze zei is dat ze de vorige keer z’n rug waarschijnlijk geknipt had i.p.v. geplukt en over z’n borst zei ze totaal niks. Ik mocht donderdag avond langs komen, dan ben ik ‘m een uurtje kwijt en dan gaat ze het goed maken. Maar wassen? Nee wassen doet ze nooit. Nou vind ik het heel vreemd dat me dat de vorige 2 keren niet opgevallen is en nu wel… maar goed. Ik ga donderdag avond terug, mag ze z’n borst en zijkantjes afmaken. En dan ga ik toch even heel hard nadenken wat ik ga doen… want voor € 50,- en dan geeneens de hond wassen… dat vind ik eigenlijk toch wel bizar! Trouwens… sowieso vind ik ’t raar dat er bij een trimsalon niet gewassen word… toch?

Advertenties
 1. #1 door wiebie74 op 1 oktober 2012 - 15:57

  Het lijkt mij dat wassen er gewoon bij hoort! Honden kunnen dat nu eenmaal niet zelf, dus me dunkt dat zoiets dan in zo’n trimsalon moet gebeuren. Vind het alleen wel grappig om over Tibo zijn borst te lezen… zie dan echt zo’n stoere hond voor me die heel parmantig rond paradeert!

 2. #2 door Barbara op 1 oktober 2012 - 16:18

  Dat is belachelijk, natuurlijk hoort bij een hondenkapper het wassen erbij!! Gats….krijg je je hond dus gewoon niet fris terug, daar draait het toch helemaal om!! (en het model). Nee hoor Lon, lekker op zoek naar een andere goede trimster! 😉

 3. #3 door Hanny op 1 oktober 2012 - 17:00

  Van trimmen en wassen bij honden heb ik geen verstand. Maar het lijkt me normaal dat het hondenhaar eerst gewassen wordt voordat het geknipt/geplukt wordt. Hopelijk wordt het model donderdag weer beter.

 4. #4 door Zuster Klivia op 1 oktober 2012 - 17:22

  Dat vraag je aan mij? De vrouw die louter en alleen een grasparkiet heeft? 😉

  Wel goed dat ze iets doet met je klacht? Toch?

 5. #5 door Saskia op 1 oktober 2012 - 18:34

  Wat een vreemd verhaal inderdaad.

 6. #6 door Limoentje op 2 oktober 2012 - 03:07

  50 euro, dat is een boel geld zeg! Ik geloof niet dat wij ooit zoveel hebben betaald voor het trimmen van onze hond (Friese stabij).
  Voor die prijs mag je verwachten dat ze Tibo in elk geval ook wast en netjes ‘oplevert’.
  Wel vriendelijk van haar om het goed te maken en alsnog z’n borst zal doen.

  Als je wil dat hij gewassen wordt dan wordt het op zoek naar een andere trimster.

 7. #7 door Nicole op 2 oktober 2012 - 07:11

  Ik heb totaal geen verstand van trimsalons en wat er wel of niet moet gebeuren.. maar weet wel dat mn oma ook dr hondje vroeger erheen bracht en die werd ook gewassen!
  De prijs is veel, maar mijn oma betaald die prijs ook en haar hondje was echt klein!

 8. #8 door Floor op 2 oktober 2012 - 09:32

  Hmm, beetje apart inderdaad. ’t Lijkt mij dat je een hond eerst moet wassen wil je hem goed kunnen trimmen. Ook slordig dat ze dan z’n borst overslaat. Wel netjes dat je terug mag komen, maar het zaakje stinkt wel een beetje. Ik zou op zoek gaan naar een andere trimmer en desnoods Tibo meenemen als je naar je ouders gaat (die wonen in het oosten toch?).

 9. #9 door Elise op 2 oktober 2012 - 13:53

  Schandalig. Eigenlijk moet je gewoon de helft terug vragen en het door een ander af laten maken. Ze weet nu dat met jou niet te dollen valt. Super !

  gr. Elise

 10. #10 door liefmeisje1988 op 2 oktober 2012 - 16:39

  Wat een schandalige boel zeg. Goed dat je haar gelijk hebt opgebeld. Want dit is best wel een duur bedrag wat je voor slecht afleveren van werk hebt betaald. Ik snap ook niet dat ze honden niet wast. Dit lijkt mij toch wel erg fijn voor een hond, want het jeukt best wel als je haar geknipt of geplukt zijn.

  Ik ben benieuwd.

 11. #11 door guapa79 op 2 oktober 2012 - 18:20

  Tuurlijk had ze Tiebje ook moeten wassen, wat een flauwekul! Nee meis, dat wordt op zoek naar een andere trimster want dit slaat natuurlijk nergens op. Daarbij heeft ze de borst ook niet aangeraakt dus het is echt maar half gedaan. Goh, dat het westen al zo’n postieve invloed op m’n vriendinnetje heeft..brutaaltje! 😉

 12. #12 door Annespike op 2 oktober 2012 - 21:42

  Je bent zo vaak in het oosten te vinden… 🙂
  Is het dan niet mogelijk die bezoeken te combineren???

 13. #13 door Myrna op 3 oktober 2012 - 14:17

  Goed dat je erachteraan ging. Ik heb er geen verstand van, maar klinkt inderdaad een beetje raar: je zou toch zeggen dat ze altijd in ieder geval even de hond wassen…?

 14. #14 door Deborah Hamar op 3 oktober 2012 - 18:13

  Ik heb geen hond maar het lijkt mij dat er voor die prijs toch wel een was beurt bij zit? Ik geef je verder groot gelijk wat het terug bellen betreft.

 15. #15 door ♥Inge♥ op 4 oktober 2012 - 14:05

  Ik ken die trimster….ikzelf en anderen hebben al eerder problemen met haar gehad, ben toen ook weer terug gegaan naar de fokker van Boris. Wassen doen ze niet allemaal standaard hoor, soms kan je zelf ook kiezen wat er moet gebeuren. ik trim Boris nu zelf, heb ik het lekker zelf in de hand!!
  Succes meid!

 16. #16 door nettie op 5 oktober 2012 - 07:41

  Tja ik heb nooit een hond gehad, maar denk wel dat het logis is dat wassen ook bij hoort!! Het is toch te makkelijk geld verdienen zo!! Ze doet zelf de knippen en plukken ook niet goed!! Mischien maak ze juist misbruik van omdat ze weet dat ze de enige is in die regio!! Succes en hoop dat je deruit!

 17. #17 door ikkeonline op 5 oktober 2012 - 19:16

  Wauw.. Eens inde drie maanden?! Das inderdaad veel.. Mijn langharige JRT moet 2x per jaar en wordt altijd gewassen! Met Lana mochten we zelfs gratis komen voor een puppyuurtje zodat ze kon wennen aan het wassen worden….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: