Deventer

Afgelopen weekend stond in het teken van Deventer, vriendin E. en haar zoontje M. Wij zijn enige jaren terug begonnen met een “traditie”. Op verjaardagen geven we geen persoonlijk cadeautje, maar geven we een Bongo- of Hemacadeaubon, welke dan recht geeft op bijvoorbeeld een lekkere lunch, een sportief uitje, een luxe ontbijt, etc… Dit is in het leven geroepen, zodat we dan minimaal 2 keer per jaar een dag “moeten” plannen. (het is natuurlijk geen moeten, maar het stimuleerd wel om een wat unieker samenzijn te plannen dan een gewoon avondje/middagje visite). Afin, je begrijpt me vast… Nu hadden we allebei onze bonnen nog en hadden dit weekend gepland om er gebruik van te maken. Ik had een bon van Hema/ Lekker weg. Zaterdag zijn we naar Restaurant Kleinsman in Enschede gegaan. Het officiele arrangement bestond uit ontvangst met koffie en wat lekkers, daarna een wandeltocht door de bossen en aansluitend een lunch. Nou verliep dat niet helemaal volgens planning. De heer des huizes was enigzins gestressed, want om 14:00 verwachtte hij een groot gezelschap en daar kon hij ons niet helemaal bij gebruiken. (die indruk kregen wij). We kregen snel een kopje koffie (zonder wat lekkers) en een enigzins simpel broodje kaas en ham. Na navraag te hebben gedaan, bleek dat we na de wandeling weer terug konden komen voor dat bakkie koffie met wat lekkers. Ze hadden ook een wandelroute op papier staan voor ons. De originele wandelroute was 13 (!) kilometer. Nou, daar hadden we niet zo’n zin in, ons iets te ver haha. Maar we hebben toch 2 uur in het bos doorgebracht. Ik had m’n fototoestel mee om wat foto’s van E. en M. te maken. Na de wandeling kregen we een cappucino met arretjescake. Het was toch een leuke dag, ondanks dat het restaurant de service iets tegen viel. Ze vergaten zelfs 2 extra bestelde drankjes af te rekenen, daar hebben we maar niks van gezegd. ’s Avonds hebben we ons vermaakt met een spelletje ‘Ik hou van Holland’, onder het genot van een glaasje bubbels.

Zondag gingen we naar Restaurant F&J (Food & Joy) in het leuke, gezellige centrum van Deventer voor een luxe lunch. Wat hebben we genoten… Genoten van onze ober (hihi), het prachtige weer, de perfecte service en het lekkere eten! Ik had een paprikasoepje (E. had een spinaziesoep) en een geitekaassalade (E. had een clubsandwich). De cappucino’s smaakte goed, en we sloten af met een heerlijke smoothie Mad Berries. (niet inbegrepen). Na zo’n 2,5 uur daar gezeten te hebben, zijn we nog even naar de IJssel gelopen en daar weer wat foto’s geschoten. Bijna bij E. thuis, kwamen we erachter dat ze bij het restaurant vergeten waren om de tegoedbon van ons te vragen. We hebben ze netjes even gebeld en het nummer van de bon doorgegeven. De service en het eten waren zo goed, dat we het niet konden maken om dit niet te melden. Eenmaal bij E. thuis heb ik m’n spulletjes gepakt en ben naar huis gereden.

Het was een top weekend! Super genoten van E. en M.

Advertenties
 1. #1 door Floor op 23 juli 2012 - 13:13

  Dat is een goed idee! Ik ga het onthouden, soms weet je niet meer wat je goede vriendinnen moet geven na zoveel jaar en dan is dit een leuk alternatief. Ik begrijp dat we Kleinsman dus beter over kunnen slaan? Jammer hoor, maar gelukkig was F&J wel een succes.

 2. #2 door wiebie74 op 23 juli 2012 - 18:27

  Origineel om elkaar dat soort kadootjes te geven! Wij doen met vrienden altijd een etentje waarbij de jarige job dan vrijgehouden wordt en het restaurant mag uitzoeken maar zoiets is natuurlijk ook wel leuk om te doen!

 3. #3 door Hanny op 23 juli 2012 - 22:26

  Wat fijn dat je zo’n goed weekend in Deventer hebben gehad!
  Wij geven al jaren geen cadeaus meer aan de kinderen (aan de kleinkinderen wel). Eenmaal per jaar wordt een verjaardagdag georganiseerd door een van de kinderen, of door ons, met het geld dat we anders aan cadeaus zouden hebben uitgegeven. Heel gezellig om met z’n allen een dagje uit te gaan.

 4. #4 door vriendin e op 23 juli 2012 - 22:26

  Ha Lon,

  je vergeet wel te zeggen dat je me koningin moest.noemen omdat ik je 2x verslagen heb met Ik hou van Holland hihi. Ach restaurant Kleinsma zat bij mooie locatie en het lekkers was ook echt lekker haha. Ik ben blij dat we dat bruggetje.alsnog hebben gevonden hahaha. Ben benieuwd naar de foto’s. Dus dit jaar wil je weer zo’n leuke bon 🙂 Heb echt genoten Lon en m. ook ik weet het zeker 🙂
  xxx

 5. #5 door guapa79 op 25 juli 2012 - 19:48

  Hey meis,

  Ziet er gezellig uit, fijn dat het zo’n geslaagd weekend was! Leuke foto’s ook 😀

 6. #6 door Lnnk op 27 juli 2012 - 15:31

  Klinkt als een leuk weekend!

 7. #7 door nettie op 27 juli 2012 - 15:53

  Zo dat was dus zeker een gezellige weekend! Een leuke idee is dat! Ik kende dat niet, dus ging direct google!! Ik vind het zelf persoonlijk leuker als je ergens naar toe gaat met een doel dan biij iemand langs zitten en praten! Ik Kan niet altijd zo goed tegen!
  En bedankt voor de herinnering! Ik hou van holland spel heb ik ook, vanaf december gekocht! Maar zit nog steeds mooi verpakt :|!!

 8. #8 door kim op 29 juli 2012 - 06:26

  Ik vind ’t ook een super idee! Zo te lezen hebben jullie lekker genoten, op naar jullie volgende date 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: